bachbloesem remedies walnut

De walnoot behoort tot de okkernootfamilie, de juglandaceae. In India, Japan, Irak en Iran komt de walnootboom in het wild komt voor. In gecultiveerde vorm is hij te vinden in Zuid- en Midden-Europa en Californië. De boom groeit in een mild warm klimaat en wordt 10 tot 15 meter hoog. Vroeger dacht men dat de boom zo schaduwrijk was dat de grond eronder onvruchtbaar werd en er niets op kon groeien. Muggen en vliegen worden door de boom verdreven. De bloeitijd ligt in mei: de katjes bestaan uit 30 tot 40 bloemen en zijn groen van kleur. Vlak daarna ontstaat het blad.

Behoort tot groep 5 – overgevoeligheid
Latijnse naam Juglans regia
Nederlandse naam Walnoot
Doel Voor personen die twijfelen alvorens de laatste definitieve stap te nemen voor een nieuw begin.
Aanbevelingen voldoende slapen en verstandig eten; yoga-oefeningen op de kruinchakra, leren genieten van leven in vrijheid en eigen keuzes te maken. Loskomen van het verleden
Positief onbevangen heroriëntering
Negatief aarzelende beïnvloedbaarheid
Chemische stoffen  
Chakra vierde chakra, hartchakra
Bach-remedie Bij de Walnoot hebben we het duidelijke idee dat we iets anders gaan aanpakken, bijvoorbeeld afvallen omdat we dat dikke lijf beu zijn en voelen dat het overgewicht ons geestelijk en lichamelijk ondermijnt. Je begint begint hier heel enthousiast mee. Door allerlei (externe) oorzaken en belangen afwegingen komt er echter steeds minder van terecht. Kom je dan ook nog in aanraking met vrienden die je overtuigen eigenlijk helemaal geen probleem met het gewicht te hebben, dan stop je omdat je hun argumenten eigenlijk wel heel redelijk vind. 
Astrologisch