bachremedies rockrose

De Rock-Rose, die behoort tot de zonneroosjesfamilie, de cistaceae, vinden we in vele soorten rond de middellandse zee. In Nederland zijn er maar een paar zeldzame vertegenwoordigers van deze heesters en halfheesters. De grote gele bloemen hebben veel meeldraden, vijf kelkbladen en een doosvrucht met kleppen. De bloeitijd is van mei tot september. Ze bloeien in de volle zon op droge kalkrijke grond. De plantjes zijn meestal klein en kruipend met wat opstaande stengels.

Behoort tot groep 1 – angst
Latijnse naam Helianthemum nummularium
Nederlandse naam Zonneroosje
Doel Voor hen die beland zijn in een acute, extreme crisissituatie waarbij paniek of doodsangst heerst; een ongeluk, natuurramp of levensgevaarlijke verwonding. Voor hen die hysterisch reageren, snel in de war of opgewonden zijn of neigen innerlijk in paniek te raken.
Aanbevelingen  
Positief moed en zenuwsterkte
Negatief acute paniek
Chemische stoffen  
Chakra derde chakra, buikchakra
Bach-remedie Ook deze remedie maakt deel uit van de Rescue Remedy, de eerste-hulpremedie samengesteld door Edward Bach, en is geschikt voor zeer sterk schrikachtig gedrag van mens, kind en dier. Met name diegenen die overal verschrikt op reageren: deuren die hard sluiten, de telefoon of de deurbel en iemand die plotseling de aandacht vraagt. Maar ook op het zien van een bijna-ongeluk of bijna-ramp, of het doormaken van een nare droom. Evenals groepen van mensen die een ramp doormaken zoals een aardbeving, een watersnood of een vliegtuigramp. De algemene shock-gemoedstoestand die mensen dan doormaken is typisch voor het Zonneroosje.
Astrologisch