bachbloesem remedies pine

De Pine behoort tot de naaldbomenfamilie, de coniferae. De boom wordt al sinds de 17de eeuw in Nederland veelvuldig aangeplant. Hij komt veel voor in Midden- en Noord-Europa en in Noord-Azië. De boom kan zo’n 48 meter hoog worden en de kegels (dennenappels) zijn 3 tot 8 centimeter lang, eirond, grijsbruin gekleurd en hebben langwerpige schubben. Tot de werkzame geneeskrachtige stoffen behoren tannine, hars en etherische oliën. Deze werken slijmoplossend, afwaterend, antiseptisch, opwekkend en versterkend. Zijn olie wordt soms gebruikt als inhaleermiddel.

Behoort tot groep 6 – moedeloosheid en wanhoop
Latijnse naam Pinus sylvestris
Nederlandse naam Den
Doel niet geplaagd worden door schuldgevoel of zaken doen omdat dat zo hoort, verwacht wordt van zichzelf of door anderen.
Aanbevelingen maak onderscheid tussen schuld en echte schuld. Yoga oefeningen op het schildklierchakra en verbinding met het zesde chakra; waar stel je te hoge eisen aan. ‘s Morgens conditietraining, bouwen van vitale reserves voor de rest van de dag. Mogelijk als je het kunt en leuk vindt, zingen.
Positief echte nederigheid, spijt
Negatief hardnekkige schuldgevoelens
Chemische stoffen  
Chakra eerste chakra, basischakra
Bach-remedie Het gaat bij dit type om de moedeloosheid die hoort bij zelfverwijt en schuldgevoel. Hij verontschuldigt zich steeds opnieuw, maar beschuldigt ook anderen. Hij of zij is overwerkt, introvert en snel gedeprimeerd. Men voelt zich verantwoordelijk, ook voor de fouten van anderen. Daarnaast is er het constante gevoel van tekortschieten naar gezin, collega’s en werkgever. Voor genieten van het leven is er bij hem geen plaats.
Astrologisch Vis