bachremedies hornbeam

De Hornbeam is lid van de napjesdragersfamilie, de cupuliferae. Het is een boom, eventueel in de vorm van een heester, die tot wel 19 meter hoog kan worden. Hij lijkt op de gewone beuk, maar is kleiner. In Azië en Europa is hij inheems. In Noord-Amerika wordt hij veel als park- of straatboom aangeplant. Het harde, fijnvezelige hout wordt ondermeer gebruikt voor beweegbare piano-onderdelen, kegels en hamers. De bloeitijd is maart. Ook bestaan er veel gekweekte afwijkende vormen van de gewone haagbeuk. In de herfst wordt het blad heldergeel. De schors grijs gekleurd is met bruine strepen en verticale schorslijsten.

Behoort tot groep 2 – onzekerheid
Latijnse naam Carpinus betulus
Nederlandse naam Haagbeuk
Doel helder hoofd; uitdaging zien in afwisseling.
Aanbevelingen breken met de dagelijkse sleur; lichamelijke inspanning; spontaniteit inbouwen: zomaar dingen doen omdat het leuk is, niet gepland!
Positief geestelijke kracht en frisheid
Negatief geestelijk futloos
Chemische stoffen  
Chakra vijfde chakra, keel chakra
Bach-remedie Het Haagbeuktype wordt gekenmerkt door vermoeidheid en mentale uitputting. De Hij heeft het gevoel niet over voldoende kracht te beschikken om de taken in het leven tot een goed einde te brengen. De vermoeidheid zit meer in het hoofd dan in het lichaam. De Haagbeuk wordt ook wel de ‘maandagochtend-remedie’ genoemd voor mensen die de hun bekende dagtaak overzien en dan bij voorbaat al moe worden. In de loop van de dag blijkt echter dat het toch wel meevalt en aan het eind van de dag heeft hij of zij meestal een goed humeur. De reden hiervan is dat er onverwacht een paar leuke dingen zijn gebeurd die de dag kleurden. De Haagbeuk zit slechts tijdelijk in zo’n stemming, tenzij de oorzaak te lang duurt en chronisch wordt.
Astrologisch