bachbloesemremedies agrimony

In bijna heel Europa komt deze plant voor. Alleen in het noorden van Europa is hij niet te vinden. De agrimonie behoort tot de rozenfamilie, de rosaceae. Hij ruikt erg aangenaam. Hij heeft een kruipende wortelstok en bereikt een hoogte tussen de 30 centimeter en 1 meter. De bloempjes hebben 2 tot 5 blaadjes en zijn geel van kleur. De plant staat meestal alleen. De bloei vindt plaats van juni tot augustus. Na de bloei ontstaat er een schijnvrucht met binnenin een nootje. Meestal is de plant te vinden op een leembodem.

Behoort tot groep 5. Overgevoeligheid
Latijnse naam Agrimonia eupatoria
Nederlandse naam agrimonie
Doel
conflicten kunnen doorleven; bevorderen van spontaniteit en innerlijke ontspanning.
Aanbevelingen bewust aandacht schenken aan conflicten, analyseren, etc.; doorbreken van eigen gedragspatronen
Positief durf, vreugde
Negatief voorgewende zorgeloosheid
Chemische stoffen looistoffen (voor weerstand), bitterstoffen (voor maag, lever), kiezelzuur (beschermende weerstand) en nicotinezuur (kalmerend).
Chakra vierde chakra, hartchakra
Bach-remedie Agrimonie-mensen hebben veel behoefte aan harmonie in hun leven. Alles om hen heen moet in balans zijn en lopen niet met hun problemen te koop. Ze houden de vrolijke schijn op, maar zijn van binnen heel eenzaam. Conflicten zullen ze altijd proberen uit de weg te gaan. Om niet met zijn eigen lijden geconfronteerd te worden zoekt hij altijd veel activiteiten om zich heen. Ze vermijden diepgaande gesprekken en vallen niemand lastig met hun problemen, om te voorkomen dat ze iets van hun eigen zwakheid moeten prijs geven. Zo wekken ze de indruk oppervlakkig te zijn, terwijl dit meestal niet het geval is. Achter dit masker zit meestal een gevoelig, eenzaam mens, die probeert zijn zorgen weg te stoppen. 
Astrologisch Astrologisch lijkt hij op het Weegschaal-type. Het in harmonie willen leven en graag zijn best doen om ruzies te beslechten. De keuzen waar ze steeds weer voor staan kunnen moeilijk onder ogen worden gezien. De planeet Neptunus staat aan zijn negatieve kant, voor verslavingen en het zoeken van een toestand van roes. Omdat de roze bril niet afgezet kan worden, speelt ook Neptunus een rol bij dit type.