bachbloesem remedies vervain

Vervain, behoort tot de ijzerhardfamilie, de verbenaceae, en is een geurig, rustgevend kruid. In Frankrijk gebruikt men hem veel als kruidenthee. De plant is ook in de duinen in Nederland en in België langs de Maas te vinden. De bloem is bleekviolet van kleur en de stengel is zeer hard en vierkant, wat op een sterke weerstand duidt. De bloeitijd loopt van juni tot september en de plant wordt tot 1 meter hoog. De chemische inhoudstoffen zijn looistoffen, bitterstoffen, een kleine hoeveelheid saponinen, slijmstoffen en etherische oliën. Vervain wordt gebruikt als bloedstelpend middel, ter behandeling van spanningskwalen, tegen diarree, alsmede bij ademhalingsstoornissen, duizelingen en bij migraine.

Behoort tot groep 7 – overbezorgd voor het welzijn van anderen
Latijnse naam Verbena of cinalis
Nederlandse naam IJzerhard
Doel achter iets staan, maar ook anderen hun deel laten. Enthousiasmeren.
Aanbevelingen luisteren naar lichamelijke signalen; psychologische tactiek leren bepalen; de ander niet plat walsen, maar luisteren; ontspanningspauzes inlassen; tai’chi.
Positief goede inschatting, zelfbeheersing
Negatief overijverig fanatisme
Chemische stoffen  
Chakra tweede chakra, onderbuikchakra
Bach-remedie De IJzerhard-mens leeft enthousiast voor een ideaal dat naar iedereen uitgedragen moet worden. De ideeën worden vaak echter star en men gaat stokpaardjes berijden. Veel mensen keren zich ten slotte van dit type af. Het vervullen van zijn idealen kost heel veel tijd en daardoor slaapt hij vaak te kort. Dit leidt tot roofbouw op zijn levensenergie en hij merkt dit dan ook aan zijn lichamelijke gezondheid.
Astrologisch