bachbloesem remedies oak

In bijna heel Europa, Noord-Afrika en Zuidwest- Azië komt deze boom voor en kan tot 800 jaar of zelfs nog ouder worden. Vaak groeit de boom uit tot een hoogte van 40 meter. In oude culturen werd de eik als een heilige boom beschouwd. De stoffen van de eik hebben samentrekkende eigenschappen en worden daarom wel toegepast bij sterke menstruatie en diarree. Ook kan het als tonicum worden gebruikt en bij de bestrijding van wratten. De vruchten (eikels) worden door allerlei dieren gegeten, zoals eekhoorns. De bloei van de eik vindt plaats vanaf eind april. De boom vormt dan in trosjes hangende bloesems. De eik behoort tot de familie van de napjesdragers, de cupuliferae.

Behoort tot groep 6 – moedeloosheid en wanhoop
Latijnse naam Quercus robur
Nederlandse naam eik
Doel herstellen van uithoudingsvermogen in alle situaties.
Aanbevelingen op tijd er even tussen uit; even niets doen of iets leuks; bewegingsoefeningen voor losmaken van verkrampte nek-en schouderspieren.
Positief economisch gedrag
Negatief onvermoeibare prestatiedrang
Chemische stoffen  
Chakra eerste chakra, basischakra
Bach-remedie Bij de eik horen kracht en uithoudingsvermogen. Hij is zeer plichtsgetrouw en doet  zijn werk betrouwbaar. Er komt geen klacht over zijn lippen. Toch komt deze bloesem uit de groep moedeloosheid en wanhoop en dat past echt bij Eik-mensen. Desondanks dat strijden zij door, dus met de moed der wanhoop. Als ziekte hen van de dagelijkse plicht afhoudt, tonen zij zich ontevreden.
Astrologisch de Leeuw, de Stier en de Steenbok