bachbloesemremedies olive

De Olive hoort tot de grote olijffamilie, de oleaceae. Het is een groenblijvende boom met kleine witte bloemen. Naarmate het klimaat warmer is, groeien de bloemen beter. De geur van de bloemen is zwaar. Ze behoren tot dezelfde familie als de sering en de jasmijn. De vruchten worden bij vele Middellandse Zee-gerechten gegeten, bevatten veel vet en leveren dan ook olijfolie. De rijpingsperiode voor de vruchten bedraagt 4 tot 6 maanden. Meestal worden de vruchten nog met de hand geplukt.

Behoort tot groep 3 – onvoldoende interesse in hier en nu
Latijnse naam Olea europaea
Nederlandse naam Olijf
Doel evenwicht vinden in het leven tussen het willen en het voelen.
Aanbevelingen verdieping in energie en energie-uitwisseling; veel slapen; voeding aanpassen; ontspanning in frisse lucht en bossen; yoga 1 chakrawerk.
Positief herstelde vitaliteit
Negatief totale uitputting
Chemische stoffen  
Chakra zesde chakra, derde oog
Bach-remedie Dit type kenmerkt, zowel een geestelijk als lichamelijk totale uitputting. Alle reserves zijn gebruikt. De gezondheid van deze persoon is meestal wat minder sterk en ze laten zich ook gemakkelijk van hun laatste restje energie beroven. Ze blijven in situaties terecht komen, die veel van hen vergen. Ze blijken ook uiteindelijk niet opgewassen tegen het vele werk en de zware inspanningen. Vaak zien ze er bleek en vermoeid uit en weten niet hoe ze het eind van de dag zullen halen.
Astrologisch