bachbloesem remedies sweet chestnut

De tamme kastanje is lid van de napjesdragersfamilie, de cupuliferae. De boom wordt veel aangeplant als onderhout in bossen. Daarnaast wordt hij wel geplant om de eetbare noten en als sierboom in parken en tuinen. De boom kan tot 30 meter hoog worden en heeft een zware stam en de omtrek bedraagt soms vele meters. In juli verschijnen de bloemen “katjes” na de bladeren. Ze geven 1 of 2 ronde noten als vrucht of 3 of 4 platte noten welke meestal niet zo geschikt zijn om te eten. Castanea dankt zijn naam aan de Griekse stad Kastana waar deze boom al 500 jaar voor Christus aangeplant werd. Hij verlangt een kiezelzuurhoudende grond en een mild klimaat en groeit daarom meestal in zuidelijke Europese landen. Medicinaal wordt het blad tegen hoest en diarree toegepast. Het hout wordt ook voor vloeren en bij de scheepsbouw gebruikt.

Behoort tot groep 6 – moedeloosheid en wanhoop
Latijnse naam Castanea sativa
Nederlandse naam Tamme Kastanje
Doel weer kunnen geloven in het leven hier en nu.
Aanbevelingen mens moet leren en groeien door te lijden, te ervaren en te voelen; ontspannen in licht en lucht; mediteren geeft inzicht en ruimte.
Positief hoop
Negatief uitzichtloze vertwijfeling
Chemische stoffen  
Chakra eerste chakra, basischakra
Bach-remedie Over de Tamme kastanje vertelde Bach: ‘Voor die momenten waarop voor sommige mensen hun smart ondraaglijk schijnt. Wanneer men het gevoel heeft dat het lichaam of de geest de grens bereikt heeft van zijn uithoudingsvermogen en zal breken. Wanneer er schijnbaar niets dan vernietiging in het verschiet ligt.’ Tamme kastanje-mensen zitten muurvast in hun problemen, volledig in de put, en blijven volharden in het zoeken naar oplossingen. Toch komt dit type op een gegeven moment op een punt dat hij denkt dat er voor hem geen oplossing meer is. De gevoelens van de Tamme kastanje zijn de meest negatieve die we kennen. Ze staan met hun rug tegen de muur en kunnen geen kant meer op. Het is een schrikbarend en diepe geestelijke wanhoop die zich van hen meester maakt. Ook al doen ze hun uiterste best, er is geen hoop meer dat de situatie zich ten goede zal keren.
Astrologisch