bachremedies redchestnut

De Red Chestnut maakt deel uit van de paardekastanjefamilie, de sapindaceae. Het is een bastaard onder de kastanjes. De boom is minder omvangrijk dan de gewone kastanje, maar wel sierlijker van vorm. De dieproze bloesem verschijnt in juni. Ze bloeien in trossen van 12 tot 20 centimeter lengte. De vruchten zijn kleiner dan die van de wilde kastanje en hebben geen of weinig stekels. De kastanjes vallen in oktober en hierbij komen twee of drie bruine noten vrij. De donkergroene bladeren zijn vaak gerimpeld met vijf of zeven blaadjes. De boom wordt ongeveer 20 meter hoog.

Behoort tot groep 1 – Angst
Latijnse naam Aesculus carnea
Nederlandse naam Rode Kastanje
Doel positieve gedachten te hebben omtrent gezondheid, veiligheid, etc;
Aanbevelingen verdiepen in de kracht van gedachten: niet denken wat zou er allemaal voor ergs kunnen gebeuren, maar bijvoorbeeld, dat gebeurt niet, het positieve gebeurt.
Positief positieve gedachten
Negatief overdreven bezorgheid
Chemische stoffen  
Chakra derde chakra, buikchakra
Bach-remedie Het Rode kastanje type is overbezorgd voor het welzijn van anderen, maar wel op een andere manier dan de Cichorei. Welke eigenlijk angstig is uit bezorgdheid voor zijn eigen lot. ‘Als het onderweg maar goed gaat’, denkt de moeder wiens kind voor het eerst alleen naar school gaat. En ze haalt zich van alles wat er zou kunnen gebeuren in het hoofd. De nadruk ligt hierbij op de negatieve en niet op de positieve gebeurtenissen, zoals onder een auto komen, verdwalen, meegenomen worden enzovoort. De Cichorei-moeder denkt echter aan zichzelf en hoeveel ellende ze op haar dak krijgt als er met haar kind iets gebeurt.
Astrologisch