bachremedies holly

De Holly komt voor in het gehele Atlantische en Sub-Atlantische gebied. De plant die ook in de winter groen blijft behoort tot de hulstfamilie, de aquifoliaceae, en komt zowel aangeplant als in het wild voor en wordt gebruikt als beschutting en versiering. Het hout, dat hard en fijnvezelig is wordt gebruikt voor houtdraaiwerk, bij inlegwerk en voor gravures. De bloemen zijn witgelig van kleur en rijpen tot rode 8 millimeter grote vierzadige bessen. De bladeren hebben zijn glanzend en golvend van vorm en hebben een stekelige rand ter bescherming tegen diervraat. Deze stekelige rand komt boven de eethoogte van vee en herten nauwelijks voor. Ook oude en daardoor voor dieren niet meer malse boombladen hebben vaak geen stekels. De gladde schors is grijs van kleur en heeft enkele donkere merktekens. De helderrode bessen worden veel in kerststukjes verwerkt en gegeten door lijsters.

Behoort tot groep 5 – overgevoeligheid
Latijnse naam Ilex aquifolium
Nederlandse naam Hulst
Doel leren van zichzelf en anderen te houden, erkennen van negatieve gevoelens en er over kunnen praten; innerlijke harmonie.
Aanbevelingen massage; yoga (hartchakra); teamwork.
Positief allesomvattende liefde
Negatief jaloerse afgunst
Chemische stoffen  
Chakra vierde chakra, hartchakra
Bach-remedie Bij anderen is het gras altijd groener, denkt de Hulst. Als je het zo wilt zien is het is niet moeilijk om daar steeds weer een bevestiging van te krijgen. Om je heen zijn altijd wel betere relaties te vinden dan je eigen relatie. De ouders van anderen gaan veel liefdevoller met hun kinderen om dan jouw ouders. Met lichamelijke schoonheid heeft de natuur jou niet zo goed bedeeld als je vrienden en velen kunnen veel beter leren dan jij!
Astrologisch