bachbloesem remedies chestnutbud

Bij de Chestnut Bud gebruikt men de knoppen die midden april verschijnen. De zeer kleverige knoppen bestaan uit vele vliezen, waaronder zich de bloemen en de bladeren bevinden. Bach was van mening dat in de knop een zeer grote potentie aanwezig was, die duidelijk anders is dan die van de Kastanjebloesem.

Behoort tot groep 3. Onvoldoende interesse in hier en nu
Latijnse naam Aesculus hippocastanum
Nederlandse naam paardekastanje
Doel ontwikkelen van goed leervermogen in het hier en nu.
Aanbevelingen elke dag even de dag laten passeren: wat heb ik geleerd; aardende hobby’s: boetseren, handenarbeid, tuinieren.
Positief leren en actief ervaring opdoen
Negatief steeds dezelfde fouten maken
Chemische stoffen  
Chakra zesde chakra, derde oog
Bach-remedie Dit type mens heeft te weinig interesse voor het heden en gebruikt daardoor veel meer tijd dan anderen om de dagelijkse levenslessen te leren. Het zou de ezel kunnen zijn, die zich meerdere malen aan dezelfde steen stoot en zich telkens vertwijfeld af vraagt waarom het niet lukt. Hij heeft een onverschillige levenshouding, is te gehaast, merkt dingen niet op en moet het wiel steeds opnieuw uitvinden. Ze zien niet in dat ze van andermans ervaringen kunnen leren. Ze vergeten wat er gebeurd is, zodat ze het zich eenvoudig niet kunnen herinneren. Iedere keer is weer de eerste keer. Midden in een verhaal kunnen ze de draad kwijtraken en weten dan niet meer wat ze aan het vertellen waren. Ze kunnen zich slecht concentreren en ze laten overal alles slingeren. Ze zijn enorm veel tijd met het zoeken van dagelijkse dingen.
Astrologisch Ram