bachbloesem remedies mustard

De Mustard maakt deel uit van de kruisbloemenfamilie, de cruciferae. Het is een eenjarige plant, die vaak als onkruid op bouwland groeit. Vaak komt hij voor op heidegrond en langs wegen en dijken en wordt 80 centimeter hoog. De herik, die verwant is aan het koolzaad, heeft een bloeiperiode van mei tot september met gele bloemen. Fijngehakt jong blad is een heerlijk kruid voor salades en omeletten. De bloemknoppen zijn eetbaar als broccoli. Van het zaad kan mosterd gemaakt worden.

Behoort tot groep 3 – onvoldoende interesse in hier en nu
Latijnse naam Sinapis arvensis
Nederlandse naam herik
Doel evenwichtigheid, gelijkheid in donkere en lichtere dagen.
Aanbevelingen gemoedstemming accepteren en aangaan; luisteren naar treurige muziek, in de regen naar het strand gaan, etc. mogelijk psychotherapie gericht op symbolen.
Positief innerlijke vreugde
Negatief plotse neerslachtigheid
Chemische stoffen  
Chakra zesde chakra, derde oog
Bach-remedie De Herik heeft een diep melancholisch karakter. De somberheid kan zonder reden zich van iemand bezit maken. Net zo snel als de somberheid komt kan het ook weer verdwijnen. De oorzaak is niet bekend, maar het lijkt wel of er een hormonale verandering optreedt in het lichaam zelf, vooral omdat de stemmingswisseling niet door een gebeurtenis wordt veroorzaakt. Wanneer de betrokkene in deze onverklaarbare stemming zit, is het niet mogelijk hem of haar eruit te halen. Welke afleiding je ook biedt, het is puur afwachten tot de Herik weer uit zichzelf tevoorschijn komt.
Astrologisch